Диван

ДИВАН

Алчагъ дивандиз хурушра
Гьякьра шула узуз нягьякь.
Намусузди жвув ккагърушра
Нягьякьра узуз шула гьякь.

Дугълан йиз беден абгъури –
Гьякьра шула узуз нягьякь.
Жвувлан футнийир рагъури –
Нягьякьра узуз шула гьякь.

Дугъривал арайиз хурза -
Гьякьра шула узуз нягьякь.
Дугъан агьрари кур вуза -
Нягьякьра узуз шула гьякь.

Халкьдин зегьмет ипІурава –
Гьякьра шула узуз нягьякь.
Узу биябур апІурава –
Нягьякьра узуз шула гьякь.

Гъибисза иблисдин хилхъан –
Гьякьра шула узуз нягьякь.
Зина гъапи дугъу дидкан –
Нягьякьра узуз шула гьякь.

Фу бадали гьякьна нягьякь
Йиз уьмриз къаршу удучІвна?
Хътарзу гьич саринра кьяляхъ,
Гьаз вуш, бахт узхьан гьудубчІвна!

Мич кайиз шлубдикан диван
Уз‘ин алапІурин – нягьякь.
Килигураза Сариз сабан
Узу фила вуш шул кІури гьякь!


Рецензии