Татарськая весна

Татарська весна

(Сонет)

Татарський Крим, зросійщений до краю,
себе у прорадянськість повернув.
Татарам з того радості немає.
Пройти належить визвольну війну.

Орел імперський груди розриває,
як у роки, коли ще Сталін був.
Народ з патріотичним Курултаєм
усе ж в надіях на свою весну.

Не знати тільки, як вона настане
та у яку обернеться ціну.
Але рабом татарин вже не стане,
бо волі трохи все таки ковтнув.

І попри смерті та болючі рани
не зрадить він Вітчизну чарівну.


––––

© Анатолій Загравенко.


Рецензии