Уважай! чтоб уважаемым быть! - Арги, вор аргвес

Им нман ай миллионов ка, кареворн на э вор айы. Мерн мард мна. Мард линелу амар гаапари тер петк э линес арги мардканц вор арганки матуцвес. Мез хапум э анлезу воскин, мез хапум э мецахос воскин, мез корцанум э мецамит воскин. Мез шрджапател э воскин менк ченк теснум. ев ченк узум теснел азнив ахкат  байц имастун мардун. Сасна Црерн эроснер эн, байц хекаварох миткн мер жоговрди, ми  марду медж чи. Айэр! ми хапвек, горацох лезвин, хапепанерн шат у шатен азнвакан мардун ктир. Тох на лини Рус! Ай! Англиаци! миайн давачан чилини. Ми хапи Ай! инкд кез. Менк карог енк уненал бари камецогнер, байц ынтрутюнн петк мер шаериц елнен. Амена кареворн мер мшакуйтн э, ворн шат цадзр вораки макардак уни. Узум ес аджогак линел, митки тер дарци. Узум ес ашхарн тирел, мтки тер дарци.  Байц мецамит им еги. Сержнер, Левонер, Тигранер еган у анцан. Миткт! Миткт! пайцар э егел, да э  анверчутюн, ызорутюн арганк, бари кецутюн мардун,  азгин талис. Кетцес им сирели азг. Арги инк кез, вор тшнамин эл кез арги. Мардканц шукаюм лрпи дерум лирпн э линум. Аствац вор ка! на миткн э мер. Аствац !.. Мер ужн мер макрутян, мер анцайр мтки меч э. Кетцес! им сирели... Ерб когнес у к газазес ашхариц, им барекам, иши мер аствацнерин ев инкт кез ми давачани. арги вор аргвес...


Рецензии