Чего-то Захотелось... укр

              ЩОСЬ  ХОЧУ(пародія)

              На вірш Богдана Чепурка:
             
              Схамились класики, що вчились в грецьких школах.
              Порозсихались крила в колісниць.
              Нема вже тих, що йшли зі мною поруч –
              Пішов я сам до Бога навпростець.

              Якісь сумні і майже нетутешні
              Цвіли черешні на краю доріг.
              Вчепивсь за хмару безголовий вершник,
              І я йому нічим не допоміг.

              Хотілося до смерті щось змінити.
              Стиснувся час в молитвенну любов.
              Процокотіли спарені копита
              В зелений шум закоханих дібров.

              Природа прокидалася під вечір.
              Рясніли зорі вишнями в душі…
              І плакав я сльозами Божих речень –
              Порізаний  на рими і вірші.

                Щось  хочу…
Порозсихались класики,
                що вчились в грецьких школах.
А спарені закохані
                співають про любов.
Мене моя природа б»є на сполох,
А я віршами плачу знов і знов, --

Якісь сумні і майже нетутешні,
Рясніли віршами на крилах колісниць;
Несли і цокали мої копита грішні,
А «вершник безголовий» падав ниць.

Хотілося досмерті щось змінити, --
Хоча б за хмару учепитись знов,
Піти до Бога, грошей попросити
І не писати про молитвенну любов.

 Біла Троянда
 03.02....


Рецензии