Туман

Коли розсіється туман,
І грунт умиється росою.
Коли зів'ється ятаган
Над чужоземця головою.

Коли згада Муравський шлях,
Як рвуться в бій татарські коні.
І страх у місяця в очах,
Туману побілілі скроні.

Тоді загуснуть на вустах
Слова із закликом до бою -
Розправить крила сивий птах,
Пірне у небо з головою.

Розтануть у ранковій млі
Криваві промені відплати.
"І буде син, і буде мати,
І будуть люди на землі".


Рецензии
є ще добре слово "Будьмо"; най буде дотичним.

Зозуля Юрий Павлович   23.11.2017 08:25     Заявить о нарушении