Доля поета

Схилили соняшники голови на полі,
Мов козаки над вбитим отаманом,
Десь угорі хтось пише наші долі-
Хтось буде бідним, а хтось буде паном.

Комусь вона щасливою дісталась,
А інший піт з чола стира рукою,
Його в жорстоких битвах гартувалась
І часто-густо -  із самим собою.

Перемагав, а вірші на папері
Були, немов трофеї перемоги:
То відчиняла Муза свої двері
В поезію проторені дороги.
 
Бої минули. Ліг вже відпочити
В степу, не раз оспіванім журбою…
Його вірші в народі будуть жити
У цьому краї з Жовтою рікою…


Рецензии
Дуже образно, Вітю! Просто клас!

Людмила Юферова   25.10.2016 23:10     Заявить о нарушении