Осiннiй триптих

1. Медами

Медами, яблуком, горіхами - Три Спаси
Відмежували літо. Груші тлусті
Розмірено та глухо в тулумбаси: "Гуп!.."
Уродився Вересень в капусті.

2. Птахом перелітним

Вже Оріон над пругом оксамитним
Все вище підіймається - на осінь.
Тепло ранкове птахом перелітним
У ластівчиній зграї стоголосій

Ув ірій відлетіло... Зизуватий
Бреде старий дебелий туманИще -
Аж змерз, із носом сизуватим! -
У жовтень... Оріон - все вище...

3. Мливо

Туман - хоч ріж! І хати дах,
Як піраміда Мікерина.
З гіллям покрученим, в літах
І сотнях зморщечок калина

Під тягарем років і грон
Схилилась, мудра і думлива...
Врожай ховає Осінь в схрон...
Туман. Життя. Щорічне мливо.

20.09.2016

(фото - власне)


Рецензии