Есен

Мизансцен на есен -
аромат и
блясък опален,
догонва оранжев залез,
изправя на крака поети и
артисти,
със стих на словото
да близне и опари
душата,
да преглътне питието,
в сладка нега да усети
копито или кестен потропва
в къса писта
от златни листи...

храмът е тук


Рецензии