Narysuje obraz slowami

NARYSUJE OBRAZ SLOWAMI
 
Rafalowi  Olbinskiemu

Fascynuje mnie Pan calkowicie
I wiem, ze poprawnie bede w stanie
Kazdy obraz mistrza, mianowicie,
Narysowac slowami.

Pana tworczosc jest po prostu boska,
Jakby Pan swa sztuka mawial: „Wiecie,
Pokazac na plotnie potrafie wszystko,
Dokladnie to, co tylko chcecie.

O mistrzu mozna pisac wiersze,
Jest Pan moja muza, bez watpienia.
Czuje, ze obrazy, po raz pierwszy
Inspiruja, sa moim natchnieniem.

28-12-2015
                ***
AP (wersja oryginalna – ru)


Рецензии