Сьогодення

Не те, що вміст молитви — жбан
Добутих підлістю надбань.
(Прийшов, побачив, переміг?
Лиш видобутись би з-під ніг!)
Не те, що замість неба твань
Святих шлункових поривань.
(Побачив, виканючив, з’їв?
Не зміг украсти — то купив!)
Не те, що серця коливань
Процес — лиш плин кардіограм.
(І замість серця хіті хіть?
Розпуста — солодко болить!)
Хотів кохання — а забрів
На подіум продажних тіл.
Кричи, мовчи, біжи чи стій —
Все винен істині простій:
Як не ступи — усе одно
Не зможеш не вступить в лайно.
І все, і крапка — десь там мить
Крихкої вічності бринить,
Про космос мріє дитинча,
І вже герой свій крок почав,
Десь там, а тут — усе одно
Не зможеш не вступить в лайно.


Рецензии