Не мають спокою думки...

Не мають спокою думки,
Вирують пристрасті у серці,
Слова складаються в рядки,
Рядки – у вірш, подібний скерцо.

Вірші – то дзеркало душі!
Буває – сум, буває – радість,
Буває, що в рядках звучить
Нестерпний біль, гнітюча жалість!

Вірші на подвиг надихнуть,
З колін пригноблених піднімуть, 
Байдужу душу сколихнуть,
Солодкі спогади навіють.

Адже, коли вірші писав,
То підбирав слова старанно
І людям серце відкривав,
Неначе кожен вірш – останній,

Аби із мовної руди
Метал крилатий натопити,
Знайти негадані рядки
І в душах слід легкий лишити!


Рецензии