Апаларга

Саны арбын, архивдерде сакталган
Чыгарма коп апаларга арналган.
Эчен акын токту саптар «апа» деп,
Эчен ырчы обон созду мин ирээт.

Баары бир аз ыры да, обон созгону -
Анын баарын соз менен айтып болобу?
Апа деген ыйык нерсе, соз жеткис,
Суйуп аны, урматтайлы биз чексиз

Кыйын кезен, оор кун башка тушкондо
Жардам берээр, пешененден ким сылаар?
Апан келип чекенден бир опкондо
Аалам жарып, конулундо кун чыгаар.

Уккулачы, кагылайын адамдар!
Болгулачы бул создордон кабардар:
Журок эзген коодондо бир кыял бар -
Жер шарында оорубасын апалар!!!

08.2016


Рецензии