Як ся майэш, друже-козаче?

Як ся маєш, друже-козаче?

Ну, й як живеться там, на сьомому десятку?
Куцаче, друже, ти мені скажи.
Чи влучив ти уже в свою десятку?
відверто правду, діду, розкажи.

Як стало спатись, гірше, спокійніше?
Горілка краще п‘ється, їсться борщ?
Чи може спокій козарлюзі вже миліший
і вже тебе ляка осінній дощ?

А може враз волосся потемніло?
Ти завжди був до витівок мастак.
Як там славетна чоловіча сила,
чи добре ранками росте кабак?

Старий, не падай духом, все минеться,
образи, горе, радість і печаль.
Але нехай іще сто років серце б‘ється
і хай тремтить ординець і москаль!

В тил жодна не проскочить нам падлюка
і навіть муха з триколором не втече.
Нехай твоя, вже дідова, шаблюка
висить над гадами дамокловим мечем!

16.09.2016


Рецензии