До 200- рiчницi Т. Шевченко

В руках тримаю, як святу ікону
чи то Тарасів, чи то Божий дар.
Я вірую, бо вірю, як нікому
в святі слова, що проспівав "Кобзар".

Великий син великого народу.
Оспіваний піснями солов*їв -
великий батько рідної природи,
її степів, озер, лісів, гаїв.

Чумацьким шляхом освятив дорогу,
молитвами віршів на сотні літ,
Як символ волі, прапор перемоги
лунає в нашім серці "Заповіт".

Шевченкову, праукраїнську мову
несе Славтуич у своїй красі,
святим вогнем віршованого слова
вона горить на вранішній росі.

Над цілим світом, як над Божим раєм,
Тарасових пісень  лунає спів .
Художнє слово, як веселка грає
мелодією українських слів.

Хай на весь світ, нехай на всю планету
реве ревучий лагідний Дніпро,
немов дощами, думами поета
нехай рясніє на землі добро!


Рецензии