Трагические поминки или вторая смерть

Трагічні поминки
або повторна смерть

(Сонет)

Зібрався разом український рід
з Москви, Канади й міста, що над Прутом.
Адже в землі донецькій – їхній дід.
Із знаменитих. Мали пом’янути.

Добралися до цвинтаря, як слід,
де мав чорніти постамент між рути.
Однак від нього вже пропав і слід,
лише воронка, як гігантський бутель.

Зчорнив довкілля окупантський «Град»,
із тих, що продаються в магазині.
Герой, що воював за Сталінград,
виходить, що позбувся домовини.

Стояла мовчки в розпачі родина.
Лиш птиці щось кричали невпопад.


––––

©Анатолій Загравенко


Рецензии