Айвазни Гуьлназ

       (зарафат)
               
 Айвазни Гуьлназ
 Ахцегьа аваз
 Акунай накь заз.

 Сад К1елез Хивел,
Сад к1ане-чилел,
Вилер чеб чпел.

 Хуьз тахьай кьарай,
 Айвазай ц1арай,
 Акъатна гьарай:

  Гуьлназ !
 Гуьлназ !
 Гуьлназ !               

 Дуст акур ч1авуз,
 Гуьлназан шаксуз,
 Гъил фена цавуз.               
               
 Тахьана акъваз,
 Зарб-гьерекат кваз,
 Авахьна Айваз.               
               
 Шарвилид чилел,
Ахцегьа муькъвел,
Гьалтна чеб чпел.                               
               
 Бахтлу кьве жегьил
 Акур, гъиле-гъил,
Яна за шикил.


               



               


Рецензии