Я дивився на портрет поета

Я дивився на портрет поета.
Я хотів подібності знайти.
Я вдивлявся в риси на портреті
І питався: «Ось, яким був ти?».

На портреті – молодий, відомий.
Кожен з нас назве його ім'я.
А у мене – очі в рамках втоми.
І питання: «Ось, який він – я?».

Може, я даремно придивлявся?
Різні, хоч подібне щось і є.
Усміхаюсь я. Він усміхався.
А обличчя в кожного – своє...


Рецензии