Тушолийн дагара дийцар

Сац делла дегнаш, синош ара даьлл,
Iаьржа сигал, бод хоьтна Малх,
Барт а боцуш бераш Iа.
МостагIаллах чIогIол къа.

Доьхна дахарш, Нана йоьлхш ю,
Шайтнаш цIец баьл берашах ду.
Делан вайх уггар хьал хет,
Дели хьоме бераш, ле ма ле.

Тушоли, вайн гIо де,
Барт юх бал барн гIо вайн де.
Ша шайн вайх ямарта мостагIаш хилла.
ГIо де вайн, Тушоли, цу ойланах кхета.

ДIовш зайло кIорга дIа таIош ю,
Ша шец дIов даьл цIаъ саг ву.
Сигал Iаьржол дин, Малх гучар дIа баьл.
Декъал хиларан вай чIахк белла зама.

Дикачу ойлашца ирчалла дуьнен чу даьлл,
Комаьршалла а, дикалла а къизаллац хица ел.
Шайтнаш дехар до кIенташан йоIарш ма хьиз бар,
Цу кIенташан хета, ша масал бу нийсон.

Тушоли! Вайн гIо де!
Хьоме Нана, вай декъал де!
Нехан хIумнаш Iам беш, вайнаг дагара дIа баьлл.
Шуц йистехь хиллит вайн оьш кхиар да.


Рецензии