Co moje zycie znaczy?

Co moje zycie znaczy?
Staram sie tego dowiedziec
I w gwiazdne niebo patcze
W jego glebokosc i wiecznosc

Co tu w ogole robie?
Sprzedaje swoj czas za pienadze!
Czego ja zycze sobie?
Troche spokoju i wolnosc!

A dni nacze wielkie kolo
Sie kreca w tym samym kinie
I trudno mnie byc czlowiekiem
Kiedy dokola swinie.

Nie moge im wytlumaczyc
Ze zycie - nie tylko myska
A oni ze strachem patcza
Bo fajne jest ich lozysko

Bo im trzeba wsadzic ryja
Po uszy w te kupy smiecia
Przepraszam jak ja sie myle
Ale ja tak widze rzeczy

I ciagle ja w niebo patcze
Szukajac na to odpowiedzi
Co moje zycie znaczy?
Czy sa gdzies podobne na swiecie?


Рецензии