В минуле дороги нема

Немає на Росії дійсно руських,
бо там ніколи їх і не було.
Погляньте ви на вихідців улуських,
на очі, ніс, волосся чи чоло…

Жили там завжди ненці і тувинці,
мордва, буряти, манці, якути,
евенки, чукчі, чуваші, марійці,
татари, ще башкири і ханти.

Чеченців і аварців там немало,
лезгини і карели ще живуть.
Завжди удмуртів і калмиків вистачало…
Чому ж вони себе слов‘янами зовуть?!

Чому ж чужу історію украли,
чужих богів, героїв й навіть віру.
Бо честі й совісті своїх не мали,
та все ж хотіли щось явити миру.

Московія тому і тягне люто
до України хижі пазурі,
що хоче древню Русь собі припутать
й втопити Неньки славу у Дніпрі.

Одній щоб безроздільно панувати,
і багатіти на чужих кістках.
У лаптях грязних преться у палати,
віками сіє лише зло і страх.

Але такого далі вже не буде,
минули одурманення часи.
Звернуть в минуле не дозволять люди,
що скуштували волі і краси!

09.09.2016


Рецензии