У книжках нам в дкрива ться стол ття

У книжках нам відкривається століття,
Все минуле що колись було,
Хтось в них жив і віря і не віря,
Зникло все і все пішло.

Зазирну у таємницю слова.
І рядки вмить оживають так,
Знов шумить за гаєм та діброва,
Біля тину знов сидить співа старий співак.

А навколо дітлахи тихенько,
Слухають як він співа пісні,
І чиясь матусенька старенька,
В пошуках когось блукає по селі.

Зазираю далі на сторінки.
Хтось залишив мудрість і жадання,
Шляхи у когось були так важкі,
А у когось і велике так кохання.

Книга розповість про все,
Не змовчить, не зкриє від народу,
Також нам відкриє і про те,
Чию під сажею ховали вроду.

Пепелюшка, є також Том Соєр,
Хлопчик з пальчик,
Лебідь, журавель.
Бачу ось кобзар, а ось і море.
Чую звуки арфи тай свірель.

У книжках нам відкривається століття,
Тай життя різноманіття.


Рецензии