После дождя

ПОСЛЕ ДОЖДЯ

Листья обиженные
Выпили сладковище.
Черешневые бусы
Умыли лица свои.

Под деревом цыплята
Дрожащие крылышки опустили.
Каждая, впирая друг друга
На изморось коса глазами стреляли.

Капуста в свои передники
Свежую воду собрали.
Они свои головы выбрили
Мокрым станком из капель.

Буйволицы и один буйволенок
В болоте за селом дремлет.
Радость после дождевания
Сверкает возле меня.

Ушедшие тяжелые облака
Синеву в небесах натянули.
Вчерашние страшные руганые
Сегодня реки заполнили заклятиями.

Стройна природа
На улицах Табасарана.
Простирая лучи удивительные
Солнце находится средь холмов души.



МАРХЬЛИН КЬЯЛЯХЪ

Пашмандайи кІажари
Ширин шараб гъубхънийи.
Беълийирин гьибари
Чпин машар гъижикІнийи.

Гьарин кІанакк шюхъяри
ГукІни хлинццар ктихнийи.
Гьар чиб-чпикк ккутІукьури
Амслиз улар ккадатнийи.

Келемари унариз
Таза шид уч гъапІнийи.
Дурари чпин келлйириз
Кьяши уьлгюж гъивнийи.

Гамшарна ва саб бядяхъ
Кьираъ дахьнайи гъулахъ.
Разишан мархьлин кьяляхъ
РабчІурайи йиз гъвалахъ.

Гъушу гъагъи дифари
УкІшин тІапІу завариъ.
Накьдин гъахьи улхбари
Гъи кьар апІу нирариъ.

Такабур ву Табиаьт
Табасаран гъюляригъ.
Рагъури нурар аьламат
Гъя Ригъ гъянан тепйиригъ.


Рецензии