В День Независимости Украины

Недарма називають дівицею
Та квітчають різними барвами,
А діток її звуть українцями
(Малюки люблять неню ласкавую).

Бережуть, мов скарби, від нападників,
Бо не можуть дивитися більше
На замучену матір поранену,
Батьківщину славетну і пишну.

Вона йшла через війни та злагоди
І згиналась під ярма правителів,
Та обділену шаною й славою,
Признавали з маленької літери.

Та закінчились роки ненависні
І злетіла до неба, окрилена,
Незалежна, нездоланна, радісна
Називають її Україною.

17.08.2016


Рецензии