Плюралiзм поглядiв

Сади квітують навкруги,
у полі розпустились квіти.
В ромашках й маках береги,
за медом треба вже летіти.
Так думала собі бджола
і розпускала два крила.

Як гарно стрінуть кізяки,
мерщій у звалище поринуть.
Моя стихія – смітники,
відходи, бруд чи старий віхоть…
Бубніла у лайні по-вуха
собі під ніс зелена муха.

Трудитися мені не треба
і пролітати сотні миль.
Задовольняє всі потреби
життя мого природний стиль.
Мене обходять ризик, скрута –
мед смакував і думав трутень.

Лінивих мух всі зневажають –
гидота серед бруду й пилу.
Дурні ж хай бджоли мед збирають,
якщо забракло мозку й сили.
Мед запашний і чистий мов роса
у вулику – так думала оса.

01.09.2016


Рецензии