Прометей

Украв Прометей у богів жарину
і людям на землю,на дОбробут кинув
народ на вогонь,як на бога молився
і берегли,щоб він не згасився.

А що ж Прометей? його покарали
до скелі над морем,взяли прикували
орел кожен ранок,довбав йому груди
страждав Прометей і плакали люди.

Та мимо проходив...Геракл великий
силач і сміливець,лицем ясноликий
пита Прометея,"за що прикували?"
-огонь віддав людям,за те покарали.

Натуживсь Геракл...Кайдани злетіли
хоч руки від цього дуже боліли
-Спасибі,прощай,я іду до народу
сказав Прометей,я дам їм свободу.


Рецензии