Псалм

Господи,
двайсет години
с народа ми
бродим из Пустинята...

Босите ни пети,
кървящи там-тами,
барабанят
по горещия пясък.

И змии
вият гнезда
във косите ни.

Господи,
първо изгубихме някъде
мечтите си.

После
децата избягаха
да търсят далечни миражи –
оазиси.

Думите се затъкнаха
в жадните ни гърла,
а сълзите,
изпити от жестокото слънце,
блестят –
солени перли
в ъгълчетата на очите ни...

Топи се народът ми
и костите се чернеят,
и очертават
безпътицата ни...

Викам, Господи,
но викът ми е отшелник
в пустинята...

Вярата,
осиротяла и оскотяла,
не намира храм във душите ни.

Една душа ни е остана,
Господи,
и тя е на път да ни изостави...

Не отвръщай лице, Господи,
от народа ми!...

Дай ни сили
да пребродим Пустинята...

Амин!


Рецензии