Карма

                на Марко Дупалов

Беден беше художникът,
по-беден от църковна мишка даже...

Можеше да не яде.
Можеше и да не пие.
Издържаше на студ.

Не можеше само
да не рисува.

Тогава отряза парче от кожата си -
за платно.

От кичур коса направи четка.

Сряза пръста си
и забърка боите с кръв.

Така сътвори
най-красивата картина на живота си.


Рецензии