Микола Гумiльов

Чи не могла, чи не хотіла
мою відчути ти знемогу, -
щадиш своє дурманне тіло
і серце - іншим перемогам.

Зате, коли перед бідою,
знесилений, зціплю я зуби,
ти не прийдеш, змочити щоб водою
мої запечені жагою губи.

Під час останнього зусилля,
коли і ангели заплещуть вдвоє,
твої осяйні ніжні крила
не затремтять переді мною.

І радісній назустріч перемозі
мій, тріумфуючий без страму, 
підняти прапор ти не в змозі
своїми ніжними руками.

Мене забудеш. Те, що я не скоїв.
І, вільний, я не стану думати про зло,
про милу дівчинку, з якою
мені нестерпно боляче було.


Рецензии