Розцвiла, мов червона калина

До 25-річчя Незалежності України.

РОЗЦВІЛА, МОВ ЧЕРВОНА КАЛИНА,
МОВ ВЕСЕЛКА ПАЛА ДИВОСВІТ -
ЖОВТО-СИНЯ МОЯ УКРАЇНА,
ЩО ЄДИНА НА ВЕСЬ БІЛИЙ СВІТ!

БАРВОГРАЄМ ПАЛА ПРОМЕНИСТИМ,
ВОДОСПАДОМ ІЗ НЕБА - В ЖИТА,
МОВ ДО ШЛЮБУ ВБРАЛА У НАМИСТО
СВОЇ СЕЛА, МІСТЕЧКА Й МІСТА!

ТАМ, ДЕ ВАТРИ ВОГОНЬ ЗОРЕСВІТОМ
НАД КАРПАТАМИ В НЕБО ЗЛІТА,
ТАМ ЛУНА З ПОЛОНИНИ ТРЕМБІТА,
Й СИВИЙ ВІТЕР СМЕРЕКИ ХИТА...

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ЛЮБА КРАЇНО!
ДОВГИХ ЛІТ, РІДНА НЕНЬКО МОЯ!
РОЗКВІТАЙ, РІДНИЙ КРАЙ, УКРАЇНА,
ХАЙ ЩАСТИТЬ ТОБІ, РІДНА ЗЕМЛЯ!

25.08.2016 р.
м. Київ


Рецензии