***

Для внука в школу о лете:

Світ зелений, все буяє,
небо чисте, сонце сяє,
вранці росяна трава,
яблуко звисає з гілки,
як тонесенькі сопілки
заспівали перепілки, -
тільки влітку так бува!
За селом велика балка
зустрічає дружньо, палко
раєм квітів польових,
та не штучних, а живих!
Все вирує, все співає,
до любові призиває
і до радощів земних,
ніжно ластівки літають,
нас в дитинство повертають,
навертають до добра, -
літня, радісна пора...


Для  взрослых о лете шуточное:

Добре влітку
напідпитку:
де не впав, -  там можна спать,
сонце сяє без зупинки,
бо на небі ні хмаринки, -
тепло - божа благодать!
Тільки жінка поруч гавка, -
присосалась. як та п'явка:
"Ти не заробив обід!"
І псує цим білий світ!


Рецензии