галпи

 
Галписа   олысьяс  тыдал;  юра;сь,
 Дедъясл;н, бабъясл;н   сюрл;ма  вын.
Ыджыд  да  озыр  кык  судта  керкаыс
 Сикт ш;рас  в;л;ма  п;шти  сё  джын.
Москва;дз   лым туй;н ветл;ма;сь  промыс;н,
Париж;дз к;р куысь новл;ма;сь  няр.
Куж;ма;сь  волысьны  дзик  т;дт;м  й;зыск;д,
тыдал;  юраныс  чужл;ма  сар.
В;р-ваыс  сиктысл;н  босьт;ма  ас  пытшкас,
оз казь;д  никодлы. Т;дмавт;мтор!
Кытч;  и дзебисны  озырлун  торнысс;?
Оз  ш;пнит, оз  ликты  збой  Зарни  шор.
Енмыслысь сет;ма  Тр;ица  образс;
й;з  костын  видз;ны. Духыс  оз  быр.
Олас  мед Галпиын  енмысл;н  ыст;мыс,
Дед-бабл;н ;зт;ма  енбиа  вын.


Рецензии