Духделе

          (мэгьэни э зугьун жугьури)*

Гуш дорит и мягIний мере,
Веджейстеки э йор омо -
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Ду хаспуше аиль бирейм
Куфде э тирачураво,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Рэхъсехтегорум эз школе
Э келе партафилево,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Гьаси бири э джоили,
Гьер руз Худо э гъагьрирово,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Мяхтельум, сере гуз гуьрде
Эз зир хупа э мерово,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Деслей ту вокош, соворле,
Рач ведже э беберово,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

Гузет сохде шекердеки,
Емишь э гъенфидорово
Биёит хуним э еки,
МягIни  э хандеирово:

Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово,
Дуразепойе духделе
Э гъир-гъиръо муйорово.

     *Песня на языке джуури (Примеч. авт.).


Рецензии