Богоматiр

Зоря займалася над полем
і ледь відчутний вітерець
пшениці й жита колихав простори
й хмаринки гнав, мов тих овець.

Шляхом побитим й перемитим,
що без початку і кінця,
йшла Богоматір у молитві -
У сяйві благодаті вся.

Стелись, простора Україно!
Молись за неї, Пресвята!
Щоб Бог нізащо не покинув
в усі прийдешнії літа!

...Назустріч сонцю поспішала,
на схід вкраїнської землі,
де стільки лицарів забрала
війна, де плачуть матері...

Війна скінчиться, матір, втішся! -
війна ниць більше не візьме!
Не випадково Діва Чиста
На стягах козаків живе! 


Рецензии