Кохання, що минуло

 
Зима не знає слова «співчуття»,
Щось і весна слова усі забула,
І лиш ясніє в темряві життя
Оте кохання, що уже минуло.

Зміїться думка між замерзлих стріх
У дні весни, коли я ще кохала…
Ти ж не розгледів просто чи не зміг
Побачить нелюбові перші жала.

Ще очі в очі і до вуст уста…
Сміялось сонце й золотило стіни.
Пробач, мій любий, та душа пуста.
Любов пройшла. Нічого вже не зміниш.

Любов трималась ниткою терпіння.
Скінчилась пряжа. Що ж, таке бува.
І засипає снігом біло пінним
Ростки любові матінка-зима.


Рецензии