Украине. На украинском языке

Чи пам"ятаєм ми Шевченка?
Чи ще шануєм Кобзаря?
Чи ще жива Вкраїна-ненька?
Чи,може,згасла вже зоря?

Хоча минуло двісті років,
Й кріпацтва вже давно нема,
Реве й понині Дніпр широкий,
Горами хвилі підійма!

За плугом вже давно не ходять
І при свічках вже не прядуть,
Та ниви й досі щедро родять
Й хрущі над вишнями гудуть.

Барвінок стелеться хрещатий,
Вночі щебечуть солов"ї,
Співають і тепер дівчата,
І думи маємо свої!

-Щоб не повчали нас,як жити,
Не сиротіли,щоб,хати,
Щоб матерям всміхались діти
І щоб не чубились брати!-

Ото ж,єднаймось,браття милі,
Як заповів колись Тарас
Й хай згинуть всі в Дніпровій хвилі
Хто хоче посварити нас!


Рецензии