Кветкi васiлька

На слуцкiм поясе блакiтным,
На срэбры кветка зацвiце. 
Каштоўнасцi часоў здабытых
У куфар нехта зноў складзе.
 
Каб засталiся для нашчадкаў,
Каб людзям потым паказаць,
Як ткалi добра раней маткi
Так і цяпер не могуць ткаць.

Залоцiць сонечка на волi,
Цудоўна ззяюць дзеткам сны.
Туман - паркаль у чыстым полi
І дождж з сумотамi вясны.
 
Блiскучай стужкаю гаворыць,
Бруiць свой успамiн рака.
У жыце жоўтым каля бора
Ты знойдзеш кветкi васiлька.
 
Сяргей Качанаў-Брандт, 17.08.2016


Рецензии
раней - разве здесь ударение не на е?)

Сергей Езерский   27.04.2017 00:08     Заявить о нарушении