Асалари

Учиб кирди ;овлимга бир асалари,
Узумларим ишкомларда пишган бари.
Шу ари йўл кўрсатдими, ё эгаси жўнатдими,
Ишкомимга ;ужум ;илди галалари.

Асал шарбат симиришар жи;илдонга,
Сўлак ;отиб ноиложман бу талонга.
Фойдаси йў; мелисанинг. Шапало;;а бўйим ;ани?
Куппа-кундуз ў;ри тушса-я ;ирмонга?!

Майли, ари тўплаб кетсин асалини,
Кимдир сотар, ким тузатар касалини...
Алло; билар буё;ини: кимга асал,
Кимга эса берар узум калтагини.

Рус тилидан Абду;афур Сатимов таржимаси.


Рецензии