Шаир ч1ехи бубадиз Забит Ризвановаз

Са цIуд йис я  рикIе аваз
Йифни югъни вилиз  такваз
Са ахварик тамарзу яз 
ЧIехи буба Забит авай .

Мугьман яз вун атанайтIа ,
Къве гаф вун заз раханайтIа,
ГьакI са ви ван атанайтIа
Гьам заз бестир Забит буба .

РикIе къван хьиз акIанавай,
Вилел нагъв хьиз атанавай ,
Дердерикай кIалкIанавай
Къве  жузун за жузвадайтир.

Ан дуьнядал хьайитIа чIалах ,
Ин кар я жал четин кIвалах?
Ийизва за къе вал дамах
Ахвариз зи шатIун буба .

Вун рик1ерай акьуд тийиз,
Шиирар ви тикрар хъийиз ,
Ви т!вар ийиз къе чна виниз
Вуна цаварлай килигзважал ?

Къе вал чна дамахзава ,
Ви статьярал к1валахзава ,
Вун рик1ел гъиз алахзава ,
Ин к1валахар аквазважал .?


Ци ийида за тапарар ,
Авач вакай заз хабарар .
Акваз кандай гьакI ахвара
Шад я жал вун гьа патара ?


Рецензии