Чатыры колеры

Чатыры колеры у арнаменце сышлiся.
Прыгожа з белым льном пераплялiся.
Зазiхацела сонца у сiнiм небе,
А залатое зерне - у чорнай глебе.
 

И выткалiся у казачным узоры 
Сакральныя загадкавыя зоры.
И ромбы уляглiся у камiзэльку,
Як жыта у радзiмую зямельку.


Зялена - сiнi андарак у клетку
Быу да спадобы и зiмой, и улетку.
З маленькаю кiшэнькай патаемнай...
Хаваць там грошы было так прыемна!


Такi ж узор на фартуху жаночым -
Вартуе, каб нихто не насурочыу.
Пад хусткай чэпчык - и хай дзьме халодны вецер.
Люстэрка шэпча:"Прыгажэйшая на свеце!"


Рецензии
Говорим и думаем по-русски, а за душу берут стихи на родном белорусском языке! Спасибо Вам, Марианна, за необычное содержание, вкус, сочность, свежесть Ваших строк!

Елена Зайко 2   15.08.2016 22:10     Заявить о нарушении
Спасибо Вам,Елена,за вдумчивое прочтение и за душевное тепло!

Марианна Светлана Гончарова   15.08.2016 22:25   Заявить о нарушении