Я не понимаю! На украинском языке

Я не розумію,чому в нас війна?
Я не розумію,за що йде вона?
За яку ідею брат вбиває брата?
Чи я в Україні? Чи тут моя хата?

Я не розумію,наша в чім вина?
Світ перевернувсь!Бал править сатана!
Я не розумію,чим кращий мак за стрічку?
Чим гірше ім"я Маша від імені Марічка?

Чи ж,вкрай,необхідно пам"ятники бити?
Чи,більше в державі нічого робити?
Заплуталась влада в грошових тенетах.
Стала посміховиськом на усю планету!

Це ж вони про єдність з Майдану кричали,
Ну,а Крим так попросту,вибачте,просрали!
Бо ж не рвуть погони з отих, товстопузих,
Що гребуть мільйони на "двохсотих грузах"!

Головне,побільше про війну кричати,
А.тим часом,грошики в овшори зкачати
Їм по- барабану,як житиме мати,
Що не знайде сина,щоб,хоч поховати!

Як жить тому хлопцю,що за "правду" бився,
Тепер,як та пляшка,за бортом лишився!
Як жить тій дитині,що ще не навчилась
Говорить і бігать- без ніг залишилась!!!

Дуже тут пасує приказка одна:
Кому війна - лихо,кому - мать родна.
Я не розумію,як в державі жити
Й до такої міри люд свій не любити?!!!

Я не розумію,чия це війна?
Кому й задля чого вигідна вона?
Може,хоч онуки правду взнать зуміють?
Поможи їм,Боже! Я не розумію!!!


Рецензии