ДИКА

Ти її приручав, дику кішку,
спокушав поступово, підгодовував трішки.
Розставляв ти приманки усюди уміло,
і заманював в сіті свої і майстерно і сміло.

І, на тебе мружачи очі, муркочучи ласо,
йшла на поклик без остраху, як артистка
умивалась вдоволено, лапка пухнаста,
і ховала характер свій ох, норовистий!

Та дружити із дикою кішкою - марне заняття,
скільки б ти не старався, не зможеш їй дати:
аромат дичини, радість вдалого полювання,
смак свободи, яке їй дарує нічне мандрування.

Підшукав би собі ти домашню вже Мурку,
Подавала б вона тобі каву із турки,
та з такими тобі – аж нічого, крім скуки,
а з цією тобі - вічний стрес
                і в подряпинах руки!


Рецензии
Метафорично. Жінки - вони справді кішки...

Артур Грей Эсквайр   15.08.2016 15:41     Заявить о нарушении