Сократе

             На поета Кръстьо Кръстев

Мъдрецо, на безпаметното време
потънали сме в тъмния ръкав.
На плещите ни бъдещето дреме,
захапало живота ни корав.

И душат ни безжалостно въпроси,
които като камъни тежат
в душите оголели, гладни, боси,
изтръгнати от смисъла, висят…


Рецензии