ж нка

ти для когось дружина й мати
ти для когось кума й сусідка
для пса в дворі ті господиня
а для кота ти та хто кормить

сьогодні посміхаеся усім
а завтра знов сумна...
сьогодні ти дощем родючім на подвірьї
а завтра строга і палка як сонце вересневе

сьогодні ті пішла струнка пряма
а завтра плечі опустила
на вечір знов струнка пряма

сьогодні ти як Мара у словьян
а завтра ти як мавка у древлян
сьогодні знову нова маска
а завтра з нову будеш сонцем вітром та дощем...


Рецензии