Палиндромы на беларускай мове

Подборка  палиндромных текстов на бел. мове
                из романа “МАНЕКЕНАМ”


     Абы шыба...       
   
О, лясы, сяло,
камар’ё... Рамак
у вёску к севу,
цапак ... Капаць,
ёлы, жылё,
ці бiць
шалаш?!
«Шабаш! –
А. Белы, – жылё – ба!»
Космасу – вусам сок
лез у вузел...
Елi фiле
лані... Фінал:
тамака – мат
Кабана, на бак –
рому... Ну, мор...
Ці апаіць?
Цi Сева павесiць?!


 Нiмб мiн

А нi бара «Рабiна»,
нi раба... А рАбiн –
тутака. Тут –
ахi цiха...


     Каб абабак...

Цуда дадуць
за баб? Абаз
аддадуць! Цуда?! Да
баб. Адна банда баб –
цару: «Дураць
баб!» А БАБ...


      Я сунуся!

Дуся. Суд.
I суддзя з Дусi...


    Ці зуб бузiць?!

Ці бiць?
Ці барда драбiць?
Ці (ба!) забiць?


      Тоне янот...      

Ака тутака!
Сачу. (Час...)
Тоне янот?
Янот тоне
цi не? Нiц,
кiнiкi! Ай, кiнiк
гнiлы... Шылiнг?!
Сачу я няўчас!..
«Уа!» – тоне янотаў...


         Ног згон

– А вы, – жыва!
– Але, Вы, – жывёла!


Роба – набор...

Цен – арда. Бац! – абадранец...


      «Ці» цара...

Ці бар зала зрабіць?
Ці апаiць?
Ці Валю лавіць?
Ці баб? Абабiць
ці барак?! А рабіць...
Ці лам умалiць?
Цi палапiць?!


       Даруе урад...

Ураз ару:
– Ура дару!
Ура «дудару»!


      «Рабi, Том!»

– Абарот, што раба,
то раба ў абарот –
Том, – раб-абармот
Апырда-Задрыпа
ў аза казаў...


      Акурат

Ці буду бiць?
Ці Буда падубiць?
Дарую, урад!
Тамат – у аўтамат!!


       У ТАТУ

У таксі віскату!..
А мяне – няма!


    Худы дух

Я – малюнак з каню? Лам’я
арба? Бабра
зад? Аз?!
Я – на каня:
– Я – сiла! Малiся!
Як – я!


      Носа басон

«Д’ябл-6» – яд
кiно. «Сонiк»
Балiвii – «Вiла-6»...
«А равi!» – лабзаў аз  Балiвара...
Агавы вага
i храпа – «Запар-ХI»...


     Ікс – у рускі...

Луга нагул.
Лажу ж... Жужаль:
«Ж-ж-ж...»
Ах! У вуха
жучок! Скочу ж!
Ураз ару
матам!..


Рецензии