Улица

Веселинка Стојковић
Моја улица

Моја улица пуца
Од смеха, од граје,
Дечурлије – веселе раје,
Вече свако,
Омесечено и наопако.

Игра се, јури, прича,
Када је лето, и зима цича,
Дечурлија – весела раја,
Без краја,
Без конца и уздисаја.

Улица ћути, пуста,
Тишина вије се густа
Дечурлију када веселу рају,
У мом крају,
Школе и невоље сколе.

Али,
Моја улица није као друге,
Не муче је, не море туге,
С нама је и када је сама –
Дечурлија – весела раја
Не испушта је из загрљаја.

(За твоју срећу)

Слика
Зоран Петровић (1921–1996): Улица у Бачкој Тополи (Србија)


Рецензии