Теодора

Веселинка Стојковић

Рођендан

Теодора са Златибора
Рођендан свој слави –
Маше, зове,
Гласић јој се плави,
Звони, одзвања –
До Ужица и Врања.

Пут Златибора, ено,
Већ се креће,
Срећна од среће – 
Родбина цела
И другара чета весела!

Теодора руке шири,
Радост се ори
И песма збори,
Није шала –   
У године улази четири!

(За твоју срећу)

Слика: Александар Аверин


Рецензии