Пасакалiя. На музику Г. Ф. Генделя

http://poiskm.org/show/---

Господи, моя молитва,
Як остання в полі битва,
Як по венах гостра бритва.
Господи, тебе молю.

Чи ти чуєш, добий Боже?
Упаду, чи переможу?
Може, голову положу?
Боже, чуєш? Я люблю!

Добрий Боже,
Допоможеш?
Переможу!
Боже, я молю.

Дай Бог сили!
Знаєш, мила?
До могили,
Чуєш? Я люблю!

Господи, тебе я молю:
Не кидай посеред поля,
Будь твоя священна воля,
Господи, я все стерплю.

Ангела зішли із неба,
Проведи її до себе
Причаститися у тебе,
Боже, чуєш? Я люблю!

Боже, помилуй!
Боже, дай сили!
Боже,  дай крила,
Господи милий!

Може почуєш?
Може врятуєш?
Ласку даруєш.
Боже, люблю я!

Господи, у день останній
Дай збудитися ти зрання
Без жалю і без зітхання,
Боже, я молю.

Ангел твій зійде на неї,
Сили сповнений твоєї.
Як художник Галатею,
Боже, я люблю!

Отче наш, боже, що на небесах єси,
Грішний твій раб на колінах тебе просив:
Не забирай ти у неї її краси.
Не залишай її, Боже, молю.

Господи, дай ти їй духа небесного,
Сина Ісуса пошли їй воскреслого,
Що по воді йде над кригою скреслою,
Господи добрий, ти чуєш? Люблю!

Дай Бог ласки:
Не упасти,
Не пропасти,
Я молю.

Чиста діво,
Так, - це диво,
Що правдиво
Я люблю!

Богородице Маріє,
Хай душа твоя радіє,
Ласкою її зігріє,
Чиста діво, я молю.

І мене ти не покинеш.
Кожний ранок, кожну днину
До останньої години,
Діво, чуєш? Я люблю!

Богородице, о мамо! Ласку я твою відчую,
Піду божими стежками, чи додолу полечу я?
Зараз власними шляхами, як пустельник, я кочую.
Господи, ти поміж нами! Може, боже, ти почуєш?

Нерішучість я поборю, Ноїв я ковчег змайструю,
Попливу за синє море, вітер нам попутний дує.
У блакитний неба колір я ковчег той розмалюю.
Боже, я тобі говорю: Господи, о як люблю я!

Дай сил,
Прости!
Не залиш ти,
Бо моя.

Боже, Господи великий, голос з неба твій лунає.
Недостойний я і дикий, серцем власним відчуваю.
Шепотом, чи може, криком у молитвах я взиваю:
Боже,  Боже! Як кохаю... я!


Рецензии
Спасибо , понравилось !
С уважением !
Татьяна

Татьяна Кисс   31.01.2017 13:49     Заявить о нарушении