Кава, мiсяць, нiч, кохання, або Дiвочi джезви

Ти мене зачекаєш? Я швидко – я тільки за кавою,
бо вона вже зібралась тікати зі джезви турецької.
Хочеш, я поцілунок залишу тобі під заставою?
Будуть прецлики, ті, із «Цукерні», зі Староєврейської.

Я тебе залишаю на мить. Лиш на мить. Ти розгублений.
Ти від мене такої поведінки і не очікував.
Мить лише... Подивись: за вікном – місяць, навпіл розрублений.
Він цілий, але наче каліка, неначе хтось врік його.

То відпустиш? Чи хай вже посваряться кава зі джезвою?
Бачу і відчуваю: обійми твої – лиш міцнішають.
Ти смішний... Вже нікуди від тебе віднині не щезну я.
Ой...
Не вдасться до ранку мені цукор в каві розмішувать...


Джезва - мідна кавоварка
Прецлики - печиво у "Цукерні"
"Цукерня" - кавярня на Староєврейській
Староєврейська - вуличка Львова


Рецензии