Четверта ранку

Четверта ранку , я іду по місту :
Тихенько вітер в купу б'є сміття ,
Господаря до праці кличе тісто ,
І починається у світі знов життя .

Четверта ранку , я немов злочинець-
Незайману потурбував красу ,
Побачив прапор , так я українець !
Не бійтесь , птахи , я любов несу .

Четверта ранку , я не хочу спати .
Гаснуть вогні , бо сонце золоте
Летить в блакить , та мушу запитати -
- Коли моя країна зацвіте ?

Четверта ранку , чуєш прохолоду ?
Це наша річка квітам хліб дає -
Рибалкам радість , а нужденним воду ,
І " рух вперед "- це кредо і моє .

Четверта ранку , мріють тротуари
Про день , що людям користь принесуть ,
А ввечері гулятимуть тут пари
І поцілунком шану віддадуть .

Вже сонце натякає нам на спеку
І хочеться французького сніданку ,
Автівки в мені бачать небезпеку .
Я й завтра вийду о четвертій ранку .

Присвячується місту Харків


Рецензии