Шари

Шари накладав, наче на торт
З присмаком тютюну
Трохи вільного падіння – з колиски в грот
Запрягав коней, збираючись на війну
***
Тобі далеко до Уїльяма Блейка
Але чорно-білі кадри обираєш вправно
Стріляєш влучно сріблом в шию
Проте здаватись ти почав зарано
***
Ти дуже мало проспівав
Про те, наскільки багато речей, готових мене вбити
Трамваї, злість, хтивість, пороки, свинцевий сплав
Твоє серце важить з дві добрячі бетонні плити
***
Не варто їм плакати, коли ми будемо пливти
Жінки хай одягаються в чорне і не пожаліють на поклін
Омиються хвилями холодної жовтневої річки
А квіти нехай тримають біля голих колін

Жовтень 2015 р.


Рецензии